Ohjeet

Kirjautuminen

Sinun tulee olla kirjautuneena palveluun, jotta voit jättää Vuokrataan tai Halutaan vuokrata -ilmoituksia.

Tilin luominen

Voit luoda tilin käyttämällä Facebook-tunnuksia tai luomalla sen itse. Jos luot tilin yritykselle, niin antamasi hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. Saat tilin luomisesta hyväksyntäviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Tilin poistaminen

Mikäli et halua enää käyttää palvelua ja haluat poistaa käyttäjätilisi, ota yhteyttä ylläpitoon: info@vuokraan.fi. Kerro viestissä käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Poistamme tilisi, siihen liitetyt ilmoitukset, palvelut ja mahdolliset tiedot maksukortista.

Oma tili

Oma tili:n kautta voit kirjautuneena lukea, hyväksyä tai hylätä vuokrauspyyntöjä, vastata ilmoituksiasi koskeviin kysymyksiin, hallinnoida ja muokata omia ilmoituksia, hakuvahteja ja omia tietojasi.

Ilmoituksen jättäminen

Ilmoitus on voimassa toistaiseksi, tai kunnes poistat sen.

 • Osasto: Valitse Vuokraan, kun tarjoat vuokralle koneita, laitteita, palveluja ym. Jos taas haluat vuokrata niin valitse Halutaan vuokrata.
 • Otsikko: Laita otsikkoon kaupallinen nimi ja malli. Jos sitä ei ole, niin muu kohdetta kuvaava nimi.
 • Kuvaus: Kuvaukseen kannattaa laittaa mahdollisimman tarkka kuvaus siitä mitä ollaan vuokraamassa tai halutaan vuokrata. Kannattaa myöskin laittaa kuvaavia hakusanoja että hakukoneet löytävät ne helposti.
 • Kuva: Kuvia voi laittaa yhden tai useamman ja voit lisätä kaikki haluamasi kuvat kerralla. Kun olet valinnut kuvat niin paina Siirrä painiketta niin kuvat siirtyvät ilmoitukseen. Halutaan vuokrata ilmoituksiin ei ole pakollista laittaa kuvaa. Nimeä myöskin kuvat kohteen mukaan, niin hakukoneet löytävät ne helpommin. Tiedostomuodot jpg, jpeg, png tai gif.
 • Postinumero: Syötä se postinumero missä kohde on vuokrattavana. Postinumero voi siis olla eri kuin asuinpaikkasi tai yrityksesi postinumero. Postinumeron mukaan kohde tulee esille kun joku etsii esim. konetta alueelta Tampere.
 • Voimassaolo: laita aloitus- ja päättymispäivämäärä, jolloin ilmoituksesi kohde on vuokrattavissa tai haluat kohteen vuokralle.
 • Vapaa vuokrattavaksi: Voit valita päivät jolloin kohde vuokrattavissa. Jos se ei ole vuokrattavissa esim. sunnuntaina koska liike on kiinni, älä laita rastia sunnuntain kohdalle.
 • Hinta: Voit antaa hinnat vuorokaudeksi, viikonlopuksi, viikoksi tai kuukaudeksi. Jos haluat vuokrata kohdetta vain viikoksi kerrallaan, jätä muut vaihtoehdot tyhjiksi. Voit myös laittaa ruksin kohtaan ”Tarjouksen perusteella”, jolloin ilmoituksessa ei näytetä hintaa vaan ohjeistetaan käyttäjää pyytämään tarjous.
 • Hinnat ja ehdot: Tähän voit määritellä tarkemmin esim. viikonloppuhinnan eli milloin vuokraus alkaa ja päättyy esim. pe-ma. Lisäksi voit laittaa mihin kellonaikaan vuokrakohde voidaan noutaa tai palauttaa. Lisäksi voi määrittää liittyykö kohteeseen lisäpalveluita, kuten kuljetusta ym.
 • Julkaise: Kun ilmoitukseen on merkitty kaikki tarvittava, paina Julkaise nappia ja ilmoitus on valmis.
 • Ilmoituksen jakaminen: Kun olet julkaissut ilmoituksen, voit oikeassa ylälaidassa olevilla jakopainikkeilla jakaa ilmoituksen Facebookissa, Twitterissä, Linkedinissä, sähköpostissa jne. Jotta ilmoituksella olisi paras mahdollinen teho, sitä kannattaa jakaa mahdollisimman monessa kanavassa.
Haku ja hakuvahti

 • Mitä?: Kenttään voit syöttää tuotteen/palvelun kuvauksen tai nimen jota haet ja paina Hae-nappia.
 • Missä?: Kentässä voit hakea maakunnan, postinumeron tai paikkakunnan mukaan. Haku listaa vaihtoehtoja sitä mukaa kun haku etenee. Kun löydät listalta hakemasi paikan, klikkaa sitä ja Hae-nappia.
 • Milloin?: Kentässä voit hakea ajankohdan mukaan ja paina Hae-nappia.

Tallenna haku mikäli et löytänyt hakemaasi voit tallentaa hakusi painamalla Tallenna haku -nappia Osastot -ryhmän alla. Voit myös tallentaa haun jos haluat saada ilmoituksen kun hakemasi tuote/palvelu tulee Vuokraan.fi -sivuille. Omalla tililläsi näet hakuvahdit ja siellä voit myöskin hallinnoida hakuvahtia.

Mikäli Vuokraan.fi palvelusta tulee kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@vuokraan.fi.

Yritystili

Voit lukea yritystilistä täältä.